Matematik

Massefylde

18. august 2012 af Ayaah (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har lige fået den første lektier, og har glemt alt om massefylde :O Håber i kan hjælpe mig :D 

 

Hvor meget vejer er kobberklods, som er 2 cm bred, 3,4 cm lang og 1,7 cm høj ?

Hvor meget vejer en jernkugle, der er en radius på 0,84 cm ? ( beregn volumen !! )


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af NejTilSvampe

massefylde er defineret som forholdet mellem masse og fylde. (navnet er selvbeskrivende)

I matematik sprog vil man skrive :

ρ = m / V

Hvor ρ er massefylde, m er masse og V er volumen (fylde).

Dette er det eneste du behøver at huske for at kunne løse denne type opgaver.

I det første spørgsmål, kan du se at du gerne vil finde massen af kobberklodsen - derfor kan du isolere masse i ovenstående ligning

ρ = m / V => mkobberklods = ρkobber * Vkobberklods

Ud fra den ligning kan du altså se at du skal bruge massefylden af kobber, for at beregne massen af din kobberklods.


Svar #2
19. august 2012 af Ayaah (Slettet)

Nåårrh okey :D Mange tak for hjælpen :* <3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2012 af 123434 (Slettet)

Kobbers massefylde er 8,9 cm^3

Volumen=2cm*3,14cm*1,7cm=11,56cm^3

Vejer kobberklodserne så 102,99 kg/cm^3?

Eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. august 2012 af NejTilSvampe

Du er helt væk i de enheder der.

Kobbers massefylde er 8,93 g / cm3

Volumen er 11,56 cm3

Klodserne vejer 103 g

Få styr på dine enheder


Skriv et svar til: Massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.