Matematik

Differentialregning???

19. august 2012 af rævehale (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude, håber virkelig en kan hjælpe mig for har ingen idé om, hvordan jeg skal gøre!

min opgave lyder: Betragt funktionen med forskrift: f(x)=5*x²+3x+4

a) find ved håndkraft differentialkvotienten f´(x) af funktionen, hvordan gør jeg det ??

håber der er nogle derude der kan hjælpe mig, har virkelig brug for det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2012 af NejTilSvampe

Benyt at :

d/dx ( ax^n ) = nax^(n-1)


Svar #2
19. august 2012 af rævehale (Slettet)

Men hvad er d? og hvordan er du kommet frem til den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2012 af mathon

    skriv den
                    (a·xn) ' = a·(xn) ' = a·n·xn-1     da du tilsyneladende endnu ikke kender
                                                                   den anden notationsform

 


Skriv et svar til: Differentialregning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.