Matematik

Reducer Udtrykkene ?

19. august 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal reducer udtrykkene.

3(x+2)^2 -2(x-1)(x+1)


Nogle der lige hurtigt kan hjælpe mig så jeg kan komme videre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2012 af student1982 (Slettet)

1) Ophæv paranteser

2) Læg tal/faktorer sammen - og så er du færdig :)

Start først med 3(x+2)^2

dernæst

-2(x-1)(x+1)

 


Svar #2
19. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Kan bare ikke rigtig få det til at hænge sammen på denne måde der ^ :)

- ved det skal give x^2 +12x +14


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt først de fra folkeskolen kendte kvadratsætninger til at udregne (x+2)2 og (x-1)(x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2012 af student1982 (Slettet)

 

Forresten, siger ordet "kvadratsætninger" dig noget?


Svar #5
19. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Kunne i ikke lige prøve og vise en udregning til dette? :) har 7 mere opgaver af denne slags:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt, at

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 ,

og at

(a+b)(a-b) = a2 - b2


Svar #7
19. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Hvis jeg benytter denne : 

3(x+2)^2 -2(x-1)(x+1)

(x+2)^2 = x2+2x+4 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal kvadrere korrekt:

(x+2)2 = x2 + 2·x·2 + 22 = x2 + 4x + 4

Gang så med 3:        3 · (x+2)2 = ...

Udregn så (x-1)(x+1) og dernæst   -2·(x-1)(x+1) .


Svar #9
19. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Er lost når det er 3 gange (x+2)^2 ~ 3x -12 ?


Svar #10
19. august 2012 af Basseluft (Slettet)

F.eks

(x-2)^2 + (x+3)(x-3) = x^2+4-4x+x^2-9 = 2x^2-4x-5


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så ganger man jo det udregnede udtryk med 3, ved at gange hvert led i udtrykket med 3:

3 · (x+2)2 = 3 · (x2 + 4x +4) = 3·x2 + 3·4x + 3·4 = 3x2 + 12x + 12

Udregn så (x-1)(x+1) og dernæst -2·(x-1)(x+1) , og læg dette resultat til det ovenstående resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ikke korrekt regnet ud til sidst, da du laver -4x om til +4x, men det er jo en anden opgave. Hold dig til det forelagte reduktionsstykke.


Svar #13
19. august 2012 af Basseluft (Slettet)

(x-1)(x+1) = x^2-1
-2(x^2-1)  =-2x^2+2 er det rigtig?

så 1x^2+12x+14 :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Reducer Udtrykkene ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.