Fysik

Hop fra en bygning

22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg vedhæfter spørgsmålet og det er i b) delen jeg gerne vil have hjælp til. 

Hvordan jeg har tænkt 

Når manden står i toppen før han hopper, har har pot energi. Efter hop bliver denne til kin energi. 

I den højde, hvor manden er nærmest jorden, får han elastisk pot energi. Også til sidst vil han ligge stille og "hænge". 

Så 

Epot + Ekin = Epot, elastisk + Epot

(m*g*h) + (1/2)*m*v2 = (1/2)*k*x2 + m*g*h 

v2 = v02 + 2*a*(x-x0) = 0 + 2*9.82*(5)   <=>   v = 9.9 m/s 

og k = 69 N/m (fundet i a) delen) 

massen er 70 kg. 

(70*9.82*31-5)+(1/2)*70*9.9= (1/2)*69*x2+70*9.82*(31-x-5) 

og isoleres x fra den ligning fås så at x = 24 m 

resultatet bliver så 

31 m - 24 m - 5 m = 2 m (som ca passer med resultatet i facit) 

 

ovenstående fik jeg hjælp til, men jeg har stadig ikke forstået det. 

Når manden står i toppen, er højden jo 31 m. så hvorfor skal der trækkes 5 m fra? (som et rebets udstrækte længde)

og til sidst når manden hænger stille, har vi i a) fået at vide at det højde er lig med 15 m. så hvorfor kan vi ikke bruge det højde i stedet for (31-x-5)? 

 

 


Svar #1
22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Spg 


Skriv et svar til: Hop fra en bygning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.