Matematik

Beregn sider af retvinklet trekant

22. august 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

en der kan hjælpe med denne her ?

 

Trekant ABC er retvinklet, |AD|= 4,0 , |BC|= 6,0 og arealet af trekant BCD er 18,6.

Bestem |CD|, |AB| og arealet af trekant ABC.

Vedhæftet fil: 2_5opg7.gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af peter lind

Brug at arealet af en trekant er ½*produktet af kateterne på trekant BCD til at finde CD.


Svar #2
22. august 2012 af o0MBA0o (Slettet)

forstår ikke helt hvad du mener ?

Arealet  af en trekant er ½*h*g 

h= Højde g= grundlinje 

men har jo hverken højden eller grundlinjen ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2012 af peter lind

jo det har du. Den ene katete er grundlinje, den anden er højde


Svar #4
22. august 2012 af o0MBA0o (Slettet)

har du set det billede der er vedhæftet ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I trekant BCD kender man arealet og højden |BC|, hvorfor man let beregner grundlinien |CD|. Man finder så

|AC| = |CD| + |AD|,

hvorved man kender højde |BC| og grundlinie |AC| i trekant ABC, hvis areal nu let kan beregnes. Endelig findes |AB| ved at benytte Pythagoras i den retvinklede trekant ABC.


Skriv et svar til: Beregn sider af retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.