Matematik

Reduktion

22. august 2012 af dioscuro (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan fortælle mig hvorfor at følgende udsagn er sandt:

(4x-7y)² = 16x²-56xy+49y²


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af Capion1


Svar #2
22. august 2012 af dioscuro (Slettet)


Svar #3
22. august 2012 af dioscuro (Slettet)

Hej Capion1 kan ikke se dit svar?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2012 af nielsenHTX

2. kvadratsætning siger at

(a-b)2=a2+b2-2ab

(4x-7y)2 der er a=4x og b=7y. man får så

(4x-7y)2=(4x)2+(7y)2-2*(4x)*(7y)=16x²-56xy+49y²

eller du kan selv gange ud idet

(4x-7y)2=(4x-7y)(4x-7y)=16x2-28xy-28xy+49y2=16x²-56xy+49y²

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2012 af charlie111 (Slettet)

(4x-7y)² = (4x-7y)*(4x-7y) = 16x^2-28xy-28xy+49y^2 = 16x^2-56xy+49y^2

 

når der står at parantesen er kvadreret betyder det at der er 2 af den samme parantes. Hvis nu det havde stået i 3. havde der været 3 af samme parantes altså 3*(4x-7y) altså (4x-7y)*(4x-7y)*(4x-7y) osv. 


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.