Kemi

Masseprocent

22. august 2012 af bananman (Slettet)

Hej er der nogen der kan fortælle hvad formlen for masse%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af mathon

        
                     ...kunne du sørge lidt mere specifikt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af mathon

1)

         en c-molær opløsning
         har masseprocenten

                                      pmasse% = 102·c·M / ρ                     [ρ] = g/L

 

        ...................

2)

          M(Na2CO3) = sum({2,1,3}*{22.990,12.011,15.999}) g/mol = 105,988 g/mol

 hvoraf de 45,980 g er Na

     Na's masseprocent i Na2CO3
      
er
                      pmasse% = [ 45,980 g) / (105,988 g) ] · 100% = 43,4%

 

    ...så afhængigt af, hvad du spørger om
 
               


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.