Matematik

Ligninger

22. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.


Jeg har om ligninger og er lidt ny til det.


Jeg har fået en ligning der ser sådan ud:
x + 3(x +8) = 2 (3 – x)
Jeg ved at det korrekte svar er = X=-3
Men det kan jeg ikke få det til.
Jeg har regnet på denne måde:
4x +32 = 6 +2x
4x +2x=32-6
2:26 =13
X=13


Er der nogle der kan forklare, hvad det er der er lavet forkert og eventuelt forklare mig, hvordan den skal laves?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Din egen første linie er forkert. Man skal gange hvert led inde i en parentes med faktoren uden for parentesen:

x + 3(x +8) = 2 (3 - x) giver så

x + 3·x + 3·8 = 2·3 -2·x

3·8 er ikke lig med 32, og 2·(-x) er ikke lig med +2x .


Svar #2
22. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Jamen hvad skal man gøre ved den første x?

Skal man sige x +3=4

Og derefter sige 4 gange x

4 gange 8?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Det første x lægges jo til de 3x med 4x som resultat. Fortsæt fra #1:

x + 3·x + 3·8 = 2·3 -2·x, der trækkes sammen til

4x + 24 = 6 -2x . Isoler x på venstre side og konstanter på højre side

6x = 6-24 = -18 , og divider med 6 på hver side.


Svar #4
22. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Tusind tak!!!


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.