Matematik

Bestemme ligning for tangenter

23. august 2012 af djdann (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ligningen for den tangent til den graf : 

f(x) =√(x)      der har f(x0) = 2

 

Jeg virkelig meget brug for jeres hjælp :D 
 

Tak på forhand! :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2012 af peter lind

Tangentens ligning er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
23. august 2012 af djdann (Slettet)

Ja, den har jeg, kan ikke få det til at passe når jeg sætter det ind? Hvis det er rigtigt det jeg gør? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2012 af peter lind

Det kan det jo så ikke være. Hvad gør du ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2012 af mathon

 

               f(xo) = √(xo) = 2      xo≥0

                         xo = 4


Svar #5
23. august 2012 af djdann (Slettet)

Okai, hvordan fik du det? :D 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2012 af mathon

kombiner
                     1)   f(xo) = √(xo)      xo≥0

                     2)   f(xo) = 2


Svar #7
23. august 2012 af djdann (Slettet)

OKai, det kan jeg godt se :D 
men min oprindelige er   f(x) =√(x), må jeg så godt sige f(x0) =√(x0) ?  

Vil det så sige mit svar er 2? Der står jeg skal have en ligning?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2012 af mathon

indsæt
                         xo = 4

i ligningen i #1

efter beregning
af
                        f '(x)

 


Svar #9
23. august 2012 af djdann (Slettet)

Hvordan beregner du f '(x)? Er det ikke, n*xn-1 Det kan jeg overhovedet ikke få til at passe 
 

kan du ikke lige regne det ? :


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2012 af peter lind

kvrod(x) = x½ så du skal indsætte n=½ i den formel, du nævner


Svar #11
23. august 2012 af djdann (Slettet)

HVis jeg har gjort det rigtigt får jeg =    f(x)= 4 + 0,5 x-0,5(0-4) ??? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er ikke f(x), der er lig med det. Det er dit bud på tangentens ligning:

y = 4 + 0,5 x-0,5(0-4)

men det er ikke korrekt.

Tangentens ligning er givet i #1:

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 4, og man beregner de to tal f(x0) = 4 (givet i opgaven), og f '(x0) (ved at indsætte x0 = 4 i forskriften for f '(x)) og indsætter så disse tal på de korrekte pladser i tangentligningen.


Svar #13
23. august 2012 af djdann (Slettet)

hvordan gør jeg så? :D  for kan nelig ikke få det til at passe ?? :D 

er lidt lost ;( 


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. august 2012 af mathon

       xo = 4

       f(xo) = 2

      f '(xo) = 1/(2·√(xo)) = 1/(2·√(4)) = 1/4

tangentligning i (4,2)

     y =(1/4) · (x - 4) + 2

     y =(1/4)·x - 1 + 2


     y =(1/4)·x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

I #12 skulle det selvfølgelig være f(x0) = f(4) = 2 , (ikke 4). Fortsæt som i #14.


Skriv et svar til: Bestemme ligning for tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.