Matematik

Reducering......

23. august 2012 af matematiklytter (Slettet)

Nogle, som har et forslag til denne opgave??

 

(-2a)^2 / 2a

 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal tage fat på den? /:

 

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2012 af mathon

 

         (-2a)2 / (2a) = ((-1)·(2a))2 / (2a) = (-1)2·(2a)2 / (2a) = (2a)2-1 = (2a)1 = 2a

 


Svar #2
23. august 2012 af matematiklytter (Slettet)

Det er vel ((-1)·(-2a))2 / (2a) = (2a)2 / (2a) = (2a)2-1 = (2a)1 = 2a? 

der skal vel et minus på der?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, for fortegnet er jo indeholdt i faktoren -1, der skilles ud for sig.     -2a = (-1)·(2a)


Skriv et svar til: Reducering......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.