Matematik

opg 5133 i Mat AB2

24. august 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :) må jeg be om hjælp til denne opgave?

http://peter-linnet.dk/htxa08/Skolebøger/matA2opgaver.pdf

Det er opgave 5133 :D mange taak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af nielsenHTX

nu er der 7 delopgaver til opgave 5133, hvad præcist er det du skal have hjælp til?

(opgaven er på side 110-111)


Svar #2
24. august 2012 af esplat (Slettet)

spørgsmål 1 og 2 og så håber jeg at resten følger med :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske du kan formulere de spørgsmål, du ønsker svar på, for det er ikke alle, der har adgang til det website.


Svar #4
24. august 2012 af esplat (Slettet)

Et stykke papir af format A4 lægges på bordet. Det nederste venstre hjørne A løftes og anbringes på den højre langside i B og papiret foldes langs DE ,se figurerne. Hvor ligger B, når DE skal være kort som mulig?
Skriv en forklaring til løsning af problemet efter disse retningslinjer (figur i bogen):

 

Vis, at EC = 21 − x, AD = √k2 − x2 , BC = √42x − 441 og DB= √k2−x2

Vis, at ?CBE og ?FDB er ensvinklede.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er svært at forestille sig uden figurerne.


Svar #6
24. august 2012 af esplat (Slettet)

kan du bruge linket?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. man benytter vel så, at |AC| = 21 . Hvad forstår du ikke i det du skal vise?


Svar #8
24. august 2012 af esplat (Slettet)

jeg kan ikke helt se den med |BC| =√(42 x - 441)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der gælder jo, at

|BC|2 + |EC|2 = |BE|2 , dvs

|BC|2 + (21-x)2 = x2 , så

|BC|2 = 2·21·x - 212


Svar #10
24. august 2012 af esplat (Slettet)

mange tak!


Svar #11
24. august 2012 af esplat (Slettet)

Altså jeg kan godt se at de to trekanter er retsvinklet men hvordan forklarer jeg det? det er vel bare at de er retvinklet og begge har hypotenusen som katete i DBE trekanten. Så deres skalaforhold er FB/EC = FD/CB = DB/BE.

Er det korrekt eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2012 af nielsenHTX

#11 du skal vise at, ja de har ens vinkler.

kan gøres sådan her:

Se figur og læs samtidighed med at du ser på den.

vinklen VBEC  kaldes 1 (symboliseret med en streg)

vinklen VCBE kaldes 2 (symboliseret med 2 steger)

vi har så VDBF=180-VCBE-90=1 og at VBDF=180-VDBF-90=2

altså har trekant BCE og BDF de samme vinkler og er dermed ensvinklede.

3) som hintet i opgaven kommer med, kommer det af de er ensvinklede, der gælder at
|BD|/|BE|=|DF|/|BC| indsæt og du har det ønskede.

4) skulle være rimmelig lige til ellers må du spørge igen,

k skal være større end 0 da det er en længde.

5) du skal så løse ligningen f '(x)=0

6)

indsæt dit x i |BC|

7) :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2012 af nielsenHTX

glemte figuren :)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #14
25. august 2012 af esplat (Slettet)

Mange Tak!


Skriv et svar til: opg 5133 i Mat AB2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.