Matematik

Bestem c, så er netop er en rod

25. august 2012 af mms8670 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder:

Hvordan bestemmer jeg c, så f(x)=x^2-7x+c netop har en rod?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af anonym000

d=(-7)2-4*1*c

0=(-7)2-4*1*c

isoler c

- - -

...............


Svar #2
25. august 2012 af mms8670 (Slettet)

Super, jeg siger tak! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af SuneChr

# 0

Det er rigtigt, at når diskriminanten er 0 ,  har f(x) = 0 én rod x0. Det vil imidlertid være mere rigtigt at sige,

at denne ene rod x0 7/2 har multiplicitet 2 idet                f(x) = (x - 7/2)2


Skriv et svar til: Bestem c, så er netop er en rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.