Matematik

Brøker ovenpå hinanden?

25. august 2012 af louisegsa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået min første aflevering for i matematik på gymnasiet:

I en af opgaverne står der, at man skal regne brøken : 7/3/5 ud?


Men hvordan gør jeg det? har aldrig set en brøk der så sådan ud i folkeskolen?

 

 

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2012 af SuneChr

(a/b) / (c/d)  =  a·d / (b·c)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2012 af nielsenHTX

husk hvis der er sat parenteser i opgaven at skrive dem her også.

der er stor forskel på 7/3/5 og 7/(3/5)

men der gælder at a/b/c=a/(b*c)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2012 af SuneChr

# 0      7/3/5  =  (7/3) / 5     eller    7 / (3/5)   ?  Der er forskel på de to udtryk, så skrivemåden 7/3/5 er meget uheldig.


Svar #4
25. august 2012 af louisegsa (Slettet)

Mange tak, men jeg er desværre stadig forvirret? :-)

Der er ingen paranteser i opgaven? Hvad skal jeg så gøre?

Skal jeg så sige: 7*5 = 35 --> 35/3

Eller :  3*5 = 15 --> 7/15?

eller noget helt tredje?

   

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2012 af SuneChr

Der må i brøken være en lang brøkstreg.

For oven, tælleren, hvad står der?

For neden, nævneren, hvad står der?


Svar #6
25. august 2012 af louisegsa (Slettet)

#5


Der må i brøken være en lang brøkstreg.

For oven, tælleren, hvad står der?

For neden, nævneren, hvad står der?

 

Tælleren er 7, og under 7 står der 3, og under 3 står der 5.

Så er lidt i tvivl om nævneren så er 3 eller 5.

 

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. august 2012 af SuneChr

Hvordan ser brøken ud? Er det den første eller den anden?

Vedhæftet

Vedhæftet fil:Brøks brøk.PNG

Svar #8
25. august 2012 af louisegsa (Slettet)

Ingen af dem - alle talene har samme størrelse 

   

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2012 af nielsenHTX

#8 ok og hvis alle steger er lige store så gælder #2 stadig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2012 af Andreww (Slettet)

(7/3) / 5 =  7/3 . 1/5

Det kan måske være lettere, når du husker at 5 = 5/1


Svar #11
25. august 2012 af louisegsa (Slettet)

Okay tusind tak! :-)

 

Brugbart svar (1)

Svar #12
25. august 2012 af SuneChr

Ud fra det givne materiale kan man kun sige, at udregningen af brøken

enten giver  35/ eller  7/15


Svar #13
25. august 2012 af louisegsa (Slettet)

#12


Ud fra det givne materiale kan man kun sige, at udregningen af brøken

enten giver  35/ eller  7/15

 

Jeg har også valgt, at skrive begge udregninger.
Tusinde tak for hjælpen!

   

Skriv et svar til: Brøker ovenpå hinanden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.