Matematik

Ligninger

25. august 2012 af sumaira1 (Slettet)

Hej er da nogle da kan hjælpe mig med at løse disse to ligninger 

A = 4/x = 6  

B = 7/x-2 = 4 

har lidt svært med ligninger ;)  

På forhånd Tak ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

Hvad skal du helt konkret bruge hjælp til? Hvor har du problemer?

a) Dividér med 4 på begge sider.

b) Gang med (x-2) på begge sider. Gang dernæst parentesen på højresiden ud. Derved står der 7 = 4x-8, hvilket burde være lige til højrebenet. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

B) Det er ikke til at se, om der er tale om

(7/x) - 2 = 4, eller

7 / (x-2) = 4 .

Benyt parenteser til at gøre det klart, hvad der menes.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.