Matematik

Ligninger

25. august 2012 af sumaira1 (Slettet)

hej er da nogle da kan hjælpe mig med at løse disse to ligninger 

A = x^5 = 31 

B = 2/x^3 = 21 

 

På forhånd Tak ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

Ja, vi kan godt hjælpe dig med ligningerne. Imidlertid skal vi ikke lave dem for dig. 
Kom med et bud og så skal vi nok hjælpe dig på vej. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2012 af SuneChr

Skal de løses med logaritmer, har vi

A)   5·log x = log 31

B)   log 2 - (3·log x) = log 21

Isolér først (log x) og find dernæst x

Der er anvendt de elementære regneregler for logaritmer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Almindelig roduddragning skulle kunne gøre det, med mindre ligningerne skal løses inden for de komplekse tals legeme (men i så fald ville den ukendte nok hedde z).


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.