Matematik

Hjælp!

26. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg er ny til ligninger, og derfor er jeg ikke så god til det.

Jeg har fået en ligning der ser sådan ud:

2(2x+1)+3(3+x)=0

Jeg ved at x=-2

Jeg har gjort sådan her:

4x+2=9+3x

4x-3x=9-2

1x=7

Ifølge min beregning er x=7

Men da jeg ved at x er -2 ved jeg at jeg har gjort noget forkert, håber på at der er nogle der vil hjælpe mig med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af NejTilSvampe

Du har allerede oprettet én tråd, og du har fået svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er din 7. opgavetråd om hjælp til løsning af simple ligninger. Lærer du ikke noget af den hjælp du får?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1226324

Du skriver, at du ved, at x = -2; men x = -2 er ikke løsning til den ligning, du har skrevet op, hvilket du jo selv kan eftervise ved at gøre prøve i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af Andreww (Slettet)

#0

Jeg foreslår at du skriver regnereglerne ned, en efter en! Hvis du ikke kan huske dem, så få hjælp til det. Prøv så at løse nogle af opgaverne. Man skal "gide" at huske reglerne, ellers kan man selvsagt ikke løse opgaverne!


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.