Matematik

Ligninger

26. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg er ny til ligninger, og derfor er jeg ikke så god til det.

Jeg har fået en ligning der ser sådan ud:

2(2x+1)+3(3+x)=0 

Jeg ved at x=-2

Jeg har gjort sådan her:

4x+2=9+3x

4x-3x=9-2

1x=7

Ifølge min beregning er x=7

Men da jeg ved at x er -2 ved jeg at jeg har gjort noget forkert, håber på at der er nogle der vil hjælpe mig med det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2012 af NejTilSvampe

Du glemmer at ændre fortegn da du flytter 3(3+x) over på den anden side af lighedstegnet.

2(2x+1) + 3(3+x) = 0

2(2x+1) = -3(3+x)

4x + 2 = -9 - 3x

7x = -11

x = -11/7


Svar #2
26. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.