Matematik

Forklaring af ligning

26. august 2012 af Dising (Slettet)

Hi 

Jeg har en ligning, som er løst.  

Er der nogen som kan forklare min løsning trin for trin ?

 x^3-8*x^2+16*x = 0;

 

Trin 1:   x*(x^(2)-8 x+16)=0:          

Trin 2:   x=0  V   (x = 0, x^2-8*x+16 = 0);

Trin 3:   x = 0 V (x-4)^2 = 0;

Trin 4:   L = {0, 4};

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af peter lind

trin 1: x sættes ud foran en parentes

trin 2: Der benyttes nulreglen. Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0. NB x=0 i parentesen bør slettes.

trin 3. Reglen om kvadratet på en toleddet størrelse bruges baglæns

trin 4 : igen nulreglen


Skriv et svar til: Forklaring af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.