Matematik

Mat C: (a+b)(c+d) - (a-b)(c-d)

26. august 2012 af fisken91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(a+b)(c+d) - (a-b)(c-d)

Den skal reduceres, og jeg VED at regnestykket giver
2ad+2bc

Dog forstår jeg simpelthen ikke hvordan den skal løses, eller hvordan man skal gå igang.

Jeg har set at der er et andet indlæg med denne ligning.

og der skrives der dette:

(a+b)(c+d) - (a-b)(c-d)  den skal reduceres..
så der nogen der siger at det bliver sådan her:

gang parenteserne ud

(ac + ad + bc + bd) - (ac - ad - bc + bd)

hæv parenteserne:

ac + ad + bc + bd - ac + ad + bc - bd

sorter leddene:

ac - ac + ad + ad + bc + bc + bd - bd

reducer:

0 + 2ad + 2bc + 0 =

2ad + 2bc

----------------------------------

det jeg ikke forstår er hvorfor  (ac - ad - bc + bd)  i første linje, hvorfor det er bc PLUS bd, og ikke bc MINUS bd.

Tusind tak for hvilken som helst hjælp..!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af Andreww (Slettet)

-b · -d = bd      fordi minus gange minus giver plus.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning, men et udtryk, der skal reduceres.

Udregn de to produkter af toleddede størrelser, hæv parenteserne, og reducer.

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.

Produktet (a+b)(c+d) få således 4 led:

(a+b)(c+d) = a·c + a·d + b·c + b·d

Prøv nu selv videre.


Svar #3
26. august 2012 af fisken91 (Slettet)

Tuuusind tak. Andreww, det var lidt det jeg manglede:)

Forstod ikke så meget af det du skrev Andersen11, men jeg er også kun LIGE startet på Mat C :)

Nu skal jeg bare lige løse:

(A+B)(A-B)

humhumhum :P


Skriv et svar til: Mat C: (a+b)(c+d) - (a-b)(c-d)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.