Kemi

Kemi OPLØSNING??

26. august 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: B-niveau

Stoffet CuSO4.5H2O(s) anvendes til at lave 500 mL 0,2 M CuSO4(aq).
1. Beregn massen af CuSO4.5H2O(s), som skal bruges til at lave opløsningen.

m=n*M= 0,1 mol * 249,7g/mol=24,97g


2. Forklar hvordan opløsningen kan fremstilles.

Opgave 1 har jeg lavet men opgave 2 har jeg problemer med. Håber der er nogen som er friske på at hjælpe mig :-).


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

     i en 500 mL målekolbe hældes lidt demivand

     kolben tilsættes 24,94 g CuSO4*5H2O (s) samt en magnet og anbringes på en magnetomrører.

     opløsningen tilsættes demivand indtil opløsningens overflade tangerer mærket.
    

 


Skriv et svar til: Kemi OPLØSNING??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.