Matematik

Bestem Dm(f) f(x)=sqr(4x-16)

27. august 2012 af Blabs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg sidder med en opgave der hedder 'f(x)=sqr(4x-16), Bestem Dm(f)' men kan simpelthen ikke finde ud af den, da jeg jo ikke kan finde top- eller nulpunkter.

Håber i kan hjælpe mig. :)

På forhånd mange tak.

 

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2012 af mathon

           4x-16 = 4(x-4) ≥ 0
dvs
                x≥4

           Dm(f) = { x∈R | x≥4 }


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2012 af nielsenHTX

dm er alle de værdier som x kan antage, toppunktet er ligegyldigt her.

man kan ikke kan kvadratroden til et negativt tal så dm er 4x-16≥0  løs uligheden og du har dm.


Svar #3
27. august 2012 af Blabs (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Havde helt stirret mig blind på den. :)


Skriv et svar til: Bestem Dm(f) f(x)=sqr(4x-16)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.