Fysik

Brydningsindeks & indfaldsvinkel

27. august 2012 af bananman (Slettet)

Hvordan beregner man dem??

Altså ved at formlen for brydningsindeks er n = c / v. men jeg får kun oplyst indfaldsvinklen og brydningsvinklen

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

Du skal anvende brydningsloven (også kaldet snels lov).

Indfaldsvinklen θ1 og brydningsvinklen θ2 er forbundet gennem n1*sin(θ1)=n2*sin(θ2).

Tallene n1 og n2 kaldes brydningsindeks for de to forskellige medier hvori en stråle afbøjes. Typisk vil du blive udsat for at n1 er givet for luften, du kan her anvende ligningen ovenfor til at bestemme n2 og dermed bestemme hvad medium 2 er ud fra brydningsindekset.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af mathon

      som du sikkert kender
      på formen
                            sin(i)/sin(b) = n                  fra "luft" til et andet stof


Svar #3
27. august 2012 af bananman (Slettet)

Det er for at finde brydninfsindeksen ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2012 af mathon

 

     brydningsindekset

                                               n = sin(i) / sin(b)


Svar #5
27. august 2012 af bananman (Slettet)

Tak!


Svar #6
27. august 2012 af bananman (Slettet)

For at isolere den så i står alene er det så ikke

n = sin(i) / sin(b) --> sin(i) = n / sin(b) --> i = sin^-1 (n * sin(b)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

#6

Yup


Skriv et svar til: Brydningsindeks & indfaldsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.