Matematik

Linjer og vektorer

28. august 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med aflevering, men står virkelig fast på en af opgaverne. Opgaven er todelt og lyder:

 

Vektorerne ->a og ->b er givet ved ->a=(7 over 1), ->b=(-3 over 9), ->c=(-6 over 8)

1) Bestem koordinaterne til ->a + ->b (vektor a + vektor b), ->a + ->c(vektor a + vektor c), ->b + ->c(vektor b + vektor c)

 

Hvordan er det lige man gør det? Jeg kan nemlig ikke huske hvordan man bruger informationen som er givet i opgaven.

 

 

I den anden del af opgaven skal man:

 

2) Bestem |->a|, |->b|, |->c|, |->a + ->b|, |->b + ->c| og |->a + ->c|

Her står jeg også helt fast.. er der nogen der kan hjælpe? Jeg trenger til nogle tips for at komme igang.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af nielsenHTX

1)

a+b=(7+(-3) , 1+9)=(4,10)

altså man lægger 2 vektoren sammen ved at addere første koordinatet med første koordinatet osv.

gør nu det samme med de andre.

2) |a| betyder du skal finde længden af vektoren. det gøres med pytagoras altså

|a|=√(72+(-3)2)=√(49+9)=√(58)≈7,62

gør nu det samme med resten.


Svar #2
28. august 2012 af CSSK (Slettet)

Ok, tak! Men hvor ved du fra at det er 7 og -3 som skal indsættes? Jeg finder ikke ud af det med de andre, er ikke sikker på om jeg har gjort det rigtig. Hvad så med |a + b| ?

 


Skriv et svar til: Linjer og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.