Fysik

Densitet

28. august 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave:

"Med en kraftmåler måler man, at en klods vejer 30 N, når den hænger frit i luften. Når den  sænkes ned i vand, viser kraftmåleren 20 N. Bruger man en anden væske, viser kraftmåleren  24 N.
• Hvad er den anden væskes densitet?"

 

Er det korrekt, at jeg skal anvende formlen: Ft = m × g   ?

 

Jeg kender densiteten for vand: 998 kg/m3

Jeg kender tyngdeaccelerationen i DK: 9,82 m/s2


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2012 af peter lind

Ja. Den første måling i vand bruger du til at finde klodsens rumfang ved hjælp af Arkimedes lov. Den anden måling bruger du så til at finde massefylden igen ved hjælp af Arkimedes lov


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2012 af mathon

1)

                 du kan benytte opdriften i vand til at beregne klodsens volumen

                                  Fop = (10 N) = V·(998 kg/m3)·(9,81 N/kg)

                                           (10 N) = V·(9790,38 N/m3)

                                           V = (10 N) / (9790,38 N/m3) = 0,001021 m3


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2012 af mathon

2)

                                 Fop = (6 N) = (0,001021 m3)·ρvæske·(9,81 N/kg)


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.