Fysik

Fysik opgavesæt (HJÆLP)

29. august 2012 af Henrik0102 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen.


Har siddet hele natten, og kan simpelthen ikke komme videre med opgaverne, derfor søger jeg hjælp. En venlig sjæl, som måske vil hjælpe?

(opgaverne er vedhæftet, som en PNG fil)

mvh. Henrik

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Betragt et frit fald med g svarende til g-værdien på Månens overflad.

2. Benyt, at ω = v/r , og at hasigheden v kan beregnes som omkredsen divideret med omløbstiden T.

 


Svar #2
29. august 2012 af Henrik0102 (Slettet)

#1.  Tak for din besvarelse.
 

men det hjalp desværre ikke ret meget :-/


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Der er endda et vink i opgaven om at benytte energibevarelse. Et objekt med massen m, der falder afstanden h mister potentiel energi af størrelsen

      ΔEpot = m·gmåne·h

Ændringen i potentiel energi omsættes i stedet til kinetisk energi

      ΔEkin = (1/2)·m·v2

De to mængder energi sættes lig med hinanden, hvorefter man kan beregne den hastighed v, som objektet har opnået efter at have faldet afstanden h.

 


Svar #4
29. august 2012 af Henrik0102 (Slettet)

nogle som kan hjælpe med de andre opgaver?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2012 af mathon

3)

                                      Fgnid = Fcentripetal = m·acentripetal

                                      Fgnid = m·ω2·r

                                      Fgnid = m·(2π/T)2·r

                                      Fgnid = (70 kg)·(2π/(12 s))2·(4 m)


Skriv et svar til: Fysik opgavesæt (HJÆLP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.