Matematik

Hjælp til at løse ligningerne

29. august 2012 af SelinaK (Slettet)

Hej, jeg er ny her og håber, at der er nogen derude, der gerne vil hjælpe mig med ligningerne! Jeg er helt blank og har ikke kunnet løse ligningerne i flere timer, skal aflevere den på fredag. :-(

Isolér x i disse ligninger og gør prøve, (problemet er bare at jeg ikke ved hvordan man løser det med isolerede x på begge sider):

a) 5x + 13 = 7x - 13
b) 8x - 5 = 5 - 8x


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2012 af Technology (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2012 af Angsumalin (Slettet)

 5x + 13 = 7x - 13
5x = 7x-13-13
5x-7x= -26
-2x      =-26
-2x/-2 = -26/-2
x = 13


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af Angsumalin (Slettet)

8x - 5 = 5 - 8x
8x = -8x+5+5
8x+8x =10
16x = 10
16x/16 = 10/16
x = 10/16   

forkort til 5/8


Svar #4
29. august 2012 af SelinaK (Slettet)

Hej Technology,

Jeg regner med, at opgaven B er rigtigt. Det ser sådan ud. :-) Men de to opgaver, som jeg har delt op, er der, hvor man skal isolere x. Og det vil sige, at man isolerer x, ved at fjerne tallene på ene side og have x'et på den anden side, som står alene. Kan du ikke også løse A opgaven?

 


Svar #5
29. august 2012 af SelinaK (Slettet)

Nu bliver jeg lidt fovirret, for ved ikke om du har isoleret ligningerne, eller også er det bare mig, Angsumalin...


Svar #6
29. august 2012 af SelinaK (Slettet)

Nu har jeg fået styr på de to andre tidligere opgaver, tusinde tak skal I have :-)

Men denne gang er det uden isolering, er den her korrekt regnet?:

3x + 9 = 2 (4 + x) - x + 1   <->

3x + 9 = 8 + 2x - x + 1      <->

3x + 9 = 9 + 2x    <->

5x = 18    <->

5x/5 = 18/5   <->

x = 3,6

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2012 af Angsumalin (Slettet)

Jeg har også brugt min lommeregne til at kontrollere det. 

Og x giver det som jeg har skrevet


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2012 af Angsumalin (Slettet)

du skal husk at 3x skal minus med 2x ikke plus


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2012 af Angsumalin (Slettet)

3x + 9 = 2 (4 + x) - x + 1   <->

3x + 9 = 8 + 2x - x + 1      <->

3x + 9 = 9 + 1x -1  <->

3x-1x = 0    <->

2x/2 = 0/2   <->

x = 0


Svar #10
30. august 2012 af SelinaK (Slettet)

Ja, men den opgave A skal man isolere x, og for eksempel vil det sige:

(Isolere s):

r * s - 4t = r * k

r * s = r * k + 4t

s =      r * k + 4t

           _______

                 r

Som vi nu ser, står s'et nu isoleret til venstre.

 

- Tak for det, nu har jeg husket, at 3x skal minusser med 2x, og ikke plus :-)


Skriv et svar til: Hjælp til at løse ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.