Matematik

Kvadratroden af 1/9+1/16???

29. august 2012 af Ceciliaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

√1/9+1/16

Opgaven lyder: Yrsa kom frem til resultatet 5/12, mens Thor kom frem til resultatet 7/12. Begrund hver af svarene og afgør, hvem der har ret. 

Please hjælp mig, har ingen idé om hvordan jeg gør!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2012 af mathon

 

            √(1/9  + 1/16 ) = √((16+9/(9·16)) = √(25/(9·16)) =√(52) / √(32·42) = 5/(3·4) = 5/12


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2012 af HrQuantum (Slettet)

√(1/9+1/16)

1/9 = 16/144

1/16 = 9/144

Vi lægger dem sammen..

16/144 + 9/144 = 25/144

Dvs. nu har vi

√(25/144)

kvadratroden går ned over både tæller og nævner..

(√25)/(√144) = 5/12

Altså havde Yrsa ret..

Hvordan kom Thor så frem til 7/12?

Sådan her..

√(1/9+1/16)

Han troede det var muligt at "splitte" den i to.. han fik altså følgende til

√1/9 + √1/16

Det første led er lig med 1/3, det andet led er lig med 1/4.

1/3 = 4/12

og 1/4 = 3/12

Vi adderer dem..

4/12 + 3/12 = 7/12


Skriv et svar til: Kvadratroden af 1/9+1/16???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.