Matematik
Vinkel mellem vektorer
08. september 2005 af
Jankovich (Slettet)
Vinkel mellem to vektorer
Formlen siger:
CosV = vektora prik vektorb/ |vektora|* |vektorb| ikke?
Har fået opgivet disse to vektorer a = (6 over 3) og b = (3 over 6)
Prikproduktet får jeg til: 6 * 3 + 3 * 6 = 36
Længden af både vektor a og b, får jeg til 6,708. Det skal så sættes ind i formlen, så jeg får:
V = Cos^-1 (36/(6,708+6,708))
Da min værdi bliver over 1 kan jeg ikke tage Cos^-1 af den, derfor har jeg vidst regnet forkert et sted ikke? Men hvor?
På forhånd tak!
Formlen siger:
CosV = vektora prik vektorb/ |vektora|* |vektorb| ikke?
Har fået opgivet disse to vektorer a = (6 over 3) og b = (3 over 6)
Prikproduktet får jeg til: 6 * 3 + 3 * 6 = 36
Længden af både vektor a og b, får jeg til 6,708. Det skal så sættes ind i formlen, så jeg får:
V = Cos^-1 (36/(6,708+6,708))
Da min værdi bliver over 1 kan jeg ikke tage Cos^-1 af den, derfor har jeg vidst regnet forkert et sted ikke? Men hvor?
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
