Matematik

Reducer udtryket

29. august 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducer følgende udtryke:

 

1. 3b - 4a - (2b + a)

2. 2*(a-8)+a+20

3. y*(2x-y)+(y-x)2

 

og jeg aner ikke hvordan eller om jeg overhovedt gøre det rigtigt, men jeg har prøvet, at reducer den første udtryk sådan:

3b - 4a - (2b + a) = 3b-4a-2b-a = 3b-2b-4a+a = b-5a

Kan nogen venlig, med god forstand på reducer forklare hvordan man gøre og vise exampler med opgave 1, 2 og 3 og løsning?

 

på forhånd tak drenge eller piger ! :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af Andreww (Slettet)

Det er korrekt. Prøv nu de to næste.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

Det er korrekt regnet, hvilket #1 også har angivet.
I 3 er det en fordel at huske på kvadratsætningen (a - b)2 = a?+ b- 2ab.


Skriv et svar til: Reducer udtryket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.