Matematik

Brøk i ligning?

30. august 2012 af swampendk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en der kan forklare mig hvordan jeg udregner følgende..
     5x - 7  =  x + 1

Jeg kom frem til at 1½x=11, men det ser ret forkert ud i mine øjne..
 

Og så også lige den..
 5x – 7 = 1/3x + 1

Det er ikke så meget facit jeg leder efter(eller jo) men mest en forklaring, sådan jeg forstår det oppe mit hoved :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af PeterValberg

5x - 7  =  x + 1             Saml x'erne på den ene side og "almindelige" tal på den anden
5x - 7 - x =  x + 1 - x    Træk x fra på begge sider
4x - 7 = 1
4x - 7 + 7 = 1 + 7         Læg 7 til på begge sider
4x = 8                          Forkort begge sider med 4 (fordi der står 4 foran x)
4x/4 = 8/4
x = 2                            x står nu alene, vi har et resultat :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af PeterValberg

Den anden, er det:

eller er det:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. august 2012 af swampendk (Slettet)

 ½x – 5 = 2x +6 <---det var den første, undskyld.

Jeg er med når der ikke er brøker med. 
Er rigtig taknemlig for hjælpen, men er der en der kan skære det lidt mere ud i pap for mig (undskyld)

Til peter valberg:
Det er den sidste.

Btw. Hvordan laver i dem formler, sådan de ser pæne og ordentlige ud som jeres?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2012 af PeterValberg

Formlerne skrives i LaTeX (online i dette tilfælde)

LINK

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. august 2012 af swampendk (Slettet)

#3


 ½x – 5 = 2x +6 <---det var den første, undskyld.

Jeg er med når der er brøker med. 
Er rigtig taknemlig for hjælpen, men er der en der kan skære det lidt mere ud i pap for mig (undskyld)

Til peter valberg:
Det er den sidste.

Btw. Hvordan laver i dem formler, sådan de ser pæne og ordentlige ud som jeres?


Svar #6
30. august 2012 af swampendk (Slettet)

#5


#3


 ½x – 5 = 2x +6 <---det var den første, undskyld.

Jeg er ikke med når der er brøker med. 
Er rigtig taknemlig for hjælpen, men er der en der kan skære det lidt mere ud i pap for mig (undskyld)

Til peter valberg:
Det er den sidste.

Btw. Hvordan laver i dem formler, sådan de ser pæne og ordentlige ud som jeres?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2012 af PeterValberg

 

Løs denne andengradsligning :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
30. august 2012 af swampendk (Slettet)

..Du er godt klar over at din sidste post giver mig brystsmerter ?

Ej. Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

Er I sikre på at den ikke hedder 5x – 7 = 1/3•x + 1  og ikke med x i brøken ??

 

Saml x'erne på den ene side, og almindelige tal på den anden side, (vha. plus og minus på begge sider). Tæl sammen. Divider med det tal der står foran x.


Skriv et svar til: Brøk i ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.