Kemi

Masseberegning ...

30. august 2012 af came (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

Methan (CH4) reagerer med dioxygen og der dannes vand og kuldioxid. Nedenstående må meget gerne føres ind i indøvet skema.
Skriv afstemt reaktionsskema:
CH4 + 2 O2 --> 2 H2O + 2 CO2
Molarmasse (M) 12,01+(4·1,008)=16,042 g/mol 16·2=32 g/mol (2·1,008)+16=18,016 g/mol 12,01+(2·16)=44,01 g/mol
Masse (m) 7,00 g 32·0,872=27,904 g 18,016·0,872=15,71 g 44,01·0,872=38,38 g
Stofmængde (n) (7,00 g)/(16,042 g/mol)=0,436 mol 0,436 ·2=0,872 mol 0,436 ·2=0,872 mol 0,436 ·2=0,872 mol
Forhold 1 2 2 2
 

b) Beregn stofmængden af 7,00 g methan:
n=m/M
M→CH_4=12,01+(4·1,008)=16,042 g/mol
n=(7,00 g)/(16,042 g/mol)=0,436 mol

Skemaet og den ene opgave har jeg altså lavet, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal løse disse to følgende spørgsmål, der hører til det?

c) Hvad er massen af dioxygen der skal bruges til at forbrænde 7,00 g methan?

d) Beregn massen af det dannede vand:

 

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af mathon

 

                    CH4   +   2 O2   --->   CO2   +   2 H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Hej.

c) du har beregnet at du har 0,436 mol CH4. For at omdanne til H2O og CO2 skal du bruge 2 O2. Det betyder at du skal bruge dobbelt så mange mol af O2 som du skal bruge af CH4, altså 2*0,436 mol = 0,872 mol. Derefter kan du gange med molvægten på 32 g/mol og finde ud af at vægten er 32*0,872 = 27,9 gr.

d)

Tilsvarende for denne opgave, får du dannet 2 mol H2O fra hvert mol CH4. Det vil altså igen sige 0,872 mol af vand, som du kan gange med 18 g/mol og finde at du har 18 g/mol * 0,872 mol = 15,7 gr.

Jeg håber det hjælper.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2012 af mathon

 

                                                         CH4      +      2 O2    --->     CO2    +    2 H2O
ækvivalente mængder i mol               1                    2                    1                  2
ækvivalente mængder i g               16,043          63,996           44,009        36,030   

aktuelle mængder i g                          7                    x                    y                  z


            omregningsfaktor

                                          k = 7/16,043 = 0,436327

 

                                          x = (63,996 g) · 0,436327

                                          y = (44,009 g) · 0,436327

                                          z = (36,030 g) · 0,436327

 


Skriv et svar til: Masseberegning ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.