Matematik

Matrix-Vector Product

30. august 2012 af Andreww (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er matrix-vector product det samme som matrix equation ?

Jeg er ret sikker, - kan nogen bekræfte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af peter lind

Det er det ikke. Det første er en multiplikation mellem 2 3-dimensionale vektorer hvor resultatet er en vektor. Du kan læse om det på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ Det andet er en ligning mellem vektorer for eks. a+b=c


Svar #2
30. august 2012 af Andreww (Slettet)

Linear Algebra, SIF 2.E - Definition of matrix-vectorproduct:

Let A be an m x n matrix and v be an n x 1 vector. We define the matrix-vector product of A by Av, to be the linear combination of the columns of A whose coefficients are corresponding components of v. That is,

Av = v1a1 + v2a2 + ··· + vnan

Det er til at forstå. Men jeg forstår ikke at du siger at det er en multiplikation mellem 2 3-dimensinale vektorer. "Let A be an m x n matrix ... ". ?

 

.


Svar #3
30. august 2012 af Andreww (Slettet)

Desuden er en vektor ligning en matrix ligning af formen Avb    - korrekt ?

Så #2 er "bare" et spørgsmål om at gange en vektor på en matrix, - hvilket kan indgå i en matrix ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Peter Lind antog, at du mente vektorproduktet a×b mellem to vektorer. men du hentyder til matrixproduktet mellem to matricer A og v , hvor vektoren v betragtes som en (n×1) matrix.


Svar #5
30. august 2012 af Andreww (Slettet)

#4

Tak. Okay, så går jeg udfra at min antagelse i #3 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2012 af peter lind

Undskyld min misforståelse.

Et matrix vektorprodukt er som du skriver A*v hvor understregning angiver en matrix, fed en vektor.

En matrix ligning er en ligning og altså ikke et produkt. Det kan for eks være af formen A*X = B. Hvor X er den ubekendte. En vektor kan også betragtes som en vektor, så det kan også beskrive et almindeligt lineært ligningssystem.


Skriv et svar til: Matrix-Vector Product

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.