Matematik

2 ligninger som fremstiller hver sin rette linje, find skæringspunktet

30. august 2012 af idadals (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har to ligninger som x-37-4= 2 & 2x=4y-1 og man skal finde skæringspunkt, hvordan er fremgangsmåden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af mathon

    de skal  have fælles x- og y-værdi
    i skæringspunktet

         hvoraf
                         x - 37 - 4 = 2

                         x = 43  

                         2x = 86

og
                         86 = 2x = 4y - 1

                         87 = 4y

                         y = 87/4

skæringspunkt
                              S = (43 ; (87/4))

                         
                        
                                

 


Svar #2
30. august 2012 af idadals (Slettet)

Undskyld, undskyld har lavet en skrive fejl, i stedet for 37 skulle der stå 3y ...


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2012 af mathon

x-3y-4 = 2   &   2x = 4y-1

   I:       x - 3y = 6                       I multipliceres med 2 og kaldes III                
   II:    -2x + 4y = 1


   III:     2x - 6y = 12
   II:     -2x + 4y = 1                    II og III adderes

          -2y = 13

           y = -(13/2)                      som indsat i     I:  x - 3y = 6
giver
           x - 3·(-(13/2)) = 6

           x + (39/2) = 6

           x = (12/2) - (39/2) = -(27/2)

skæringspunkt
                         S = (-(27/2) ; -(13/2))


Skriv et svar til: 2 ligninger som fremstiller hver sin rette linje, find skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.