Fysik

grundtone frekvens på stående streng

30. august 2012 af askeravn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med understående spørgsmål, men jeg kan ikke huske formlen. Plz hjælp, det skal afleveres om 1time...


En guitarstreng vejer 0,62gram pr. meter og er 60cm lang. den spændes med en kraft på 250N

a)
Hvilken grundtonefrekvens vil den give?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af mathon

 

                                     fgrund = (1/(2L))·√(F/mL)

                                     fgrund = (1/(2·(0,60 m)))·√((250 N)/(6,2·10-4 kg/m)) = 529,167 Hz


Skriv et svar til: grundtone frekvens på stående streng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.