Matematik
Proportional?
08. september 2005 af
Swamb (Slettet)
Om en funktion oplyses at den er proportional men en potensfunktion.
Hvad betyder det..? Jeg er meget forvirret!
Hvad betyder det..? Jeg er meget forvirret!
Svar #2
08. september 2005 af allan_sim
#0. At noget er proportionalt med en potensfunktion betyder, at forskriften kan skrives som en potensfunktion multipliceret med en konstant.
Dvs. f(x) = b*x^a
Dvs. f(x) = b*x^a
Svar #3
08. september 2005 af ColAlf (Slettet)
Jamen jo..
Hvis jeg skulle komme med et kvalificeret bud, måtte det være noget i denne stil:
Proportionalitet er jo defineret som noget, der vokser eller aftager i samme forhold som en anden variabel størrelse.
Ofte bruges det i forbindelse med en graf, som skærer et koordinatsystems begyndelsespunkt - og som ydermere er ret.
En funktionsforskrift til en ret linje er oftest af typen y = ax + b - men opgaven lyder vel på, at forskriften skal indeholde en potens?
Hvis jeg skulle komme med et kvalificeret bud, måtte det være noget i denne stil:
Proportionalitet er jo defineret som noget, der vokser eller aftager i samme forhold som en anden variabel størrelse.
Ofte bruges det i forbindelse med en graf, som skærer et koordinatsystems begyndelsespunkt - og som ydermere er ret.
En funktionsforskrift til en ret linje er oftest af typen y = ax + b - men opgaven lyder vel på, at forskriften skal indeholde en potens?
Skriv et svar til: Proportional?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
