Matematik

f'(x)

31. august 2012 af ayahj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej

Har lidt problemer med denne opgave :)
på forhånd tak

En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 + 2x + 8
Bestem f ’ (1) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først den afledede f '(x) og beregn så f '(1) og indsæt i tangentligningen. Benyt, at (xn)' = n · xn-1 .


Svar #2
31. august 2012 af ayahj (Slettet)

det er det jeg ikke rigtige kan finde ud af;( håber du kan vise mig hvordan man gør??

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2012 af hesch (Slettet)

f(x) = x^3 + 2x + 8

f '(x) = 3x2 + 2

f '(1) = 3*12 + 2 = 5

Punktet P = ( 1, (13 + 2*1 + 8 )) = (1, 11)

Tangentligning: y = 5x + 6  ( 6-tallet findes intuitivt, således at tangenten går gennem (1,11)


Svar #4
31. august 2012 af ayahj (Slettet)

Takke virkelige mange mange gange


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.