Matematik

hjælp Brøk ligning

02. september 2012 af ninjas (Slettet)

Hej jeg vil  være meget glad ,hvis der er en der gerne vil forklare  de her brøkligninger; udregning på dem :)


1)   5  =  7
       2x   9

2)      8 
        3x     4

3)    
         2     7x  

4)   1  
      6x    12 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

1)   5  =  7
       2x   9    

 

5=7/9 * 2x                            5= 14x/9                        5*9=14x                45=14x             x= 45/14

 

 

2)   -   8 =  1
        3x     4

-8= 1/4*3x                -8= 3x/4                   -8*4=3x                        -32=3x                 x= -32/3

 

 

3)     7 =  3
         2     7x 

 

7/2*7x=3                                           49X/2 = 3                                     3*2=49X                      49X=6             X=6/49

 

4)   1  =  7
      6x    12

 

1= 7/12*6X                    1=42X/12                   1*12=42X                              42X=12                    X=12/42               X=7/2

Hvis du fører et tal i nævneren til den anden side af lighedstegnet, bliver det *. Eks: x/x=b   <=>   x= b*x og omvendt 


mvh Muhammed 


Svar #2
02. september 2012 af ninjas (Slettet)

Mange tak Muhammed :-)


Skriv et svar til: hjælp Brøk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.