Matematik

reducer udtrykkene reducer udtrykket

02. september 2012 af muna22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej folkens 

er der nogle der kan hjælpe mig med at regne 

1) (4x-3)^2 - 3x+2)^2-7x(x-1)

2) 3(x+2)^2 - 2(x-1)(x+1)

Please hjælp mig !!! tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kendte kvadratsætninger til at reducere udtrykkene.

Man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene st8rrelse med hvert led i den anden.


Svar #2
02. september 2012 af muna22 (Slettet)

forstår det ikke helt? er du sød at forklare det igen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg antager, et der i 1) menes

(4x-3)2 - (3x+2)2 -7x·(x-1)

Udregn de to kvadrater ved at benytte en kendt kvadratsætning (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 .

Udregn -7x(x-1) ved at gange hvert led i (x-1) med (-7x). Derefter trækker man sammen.


Svar #4
02. september 2012 af muna22 (Slettet)

jeg har bruget at regne det ud, men ved ik helt om det er rigtigt?  er det ikk sådan man regner det ud? 

 

2) 3(x+2)^2 2-2(x-1)(x+1)                       
=  3(x+2) (x+2)-2(x-1)(x+1)              
=  3+x+2+x+2-2-x+1+x+1                
=X+x-x+x                                    

 = 2x

=3+2+2-2+1-1                      

  = 5
=2x+5

 

og 

1) (4x-3)^2-(3x+2)^2-7x(x-1)                  
= (4x-3)(4x-3)-(3x+2)(3x+2)-7x(x-1)
= 4x-3+4x-3-3x-2+3x+2-7x-x-1     
= 4x+4x-3x+3x-7x+x                    
            =  1x
            = -3-3-2+2-1                                     
            = 5
            = 1x-5

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er desværre helt ude i hampen.

Hvis man benytter den kendte kvadratsætning (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 på det første led, får man

(4x-3)2 = (4x)2 + 2·4x·(-3) + (-3)2

             = 16x2 -24x + 9

Prøv nu selv at udregne   - (3x+2)2  og   -7x·(x-1) .


Svar #6
02. september 2012 af muna22 (Slettet)

okaaay. kan det her så passe? 

(3x)^2+2*3x*(+2)^2+(+2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt.

(3x+2)2 = (3x)2 + 2·3x·2 + 22 = 9x2 + 12x + 4 .

Dermed er

- (3x+2)2 = -9x2 -12x -4

Prøv at benytte redigeringsfaciliteterne X2 og X2 til indeks og eksponent i stedet for den primitive notation med ^ .


Skriv et svar til: reducer udtrykkene reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.