Matematik

løs ligningen x+2/x-4=3

02. september 2012 af ceciliedrejer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har ligningen x+2/x-4=3

kan det passe at,

x+2/x-4=3

x/x-4=1

x=5

eller er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af mathon

 

                  ...sæt parenteser, så vi kan se, hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan altid se om det er rigtigt ved at sætte dit resultat ind i lignignen:

x=5 ville give:  5+2/5-4 = 3

Men det er jo falsk det udtryk, så ja det er forkert.


Svar #3
02. september 2012 af ceciliedrejer (Slettet)

mener (x+2)/(x-4)=3


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2012 af 123434 (Slettet)

Mener du?

(x+2)/(x^2-4)=3

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af mathon

 

     (x+2)/(x-4) = 3              x ≠ 4

      (x+2) = 3·(x-4)   ....osv....


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Okay, du ganger ligningen med nævneren og ganger parantesen ud:

(x+2) = 3x-12

Jeg skriver ikke det hele.

Samler x'er og tal på hver deres side:

2x = 14 <=> x=7

Eller løsningsmængden er L = {7}


Svar #7
02. september 2012 af ceciliedrejer (Slettet)

okay, vil det så være.

(x+2)=3x-12

x-2=3x-12

x=3x-14

14=3x-x

14/2=2x/2

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Forkort nu til sidst.


Svar #9
02. september 2012 af ceciliedrejer (Slettet)

må man godt ophæve parantensen på den måde, altså (x+2) bliver til x-2? troede nemlig at x også ville skifte fortegn til -x


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det forkert hævet. Der er tale om en plusparentes, der hæves uden videre. Du laver flere forskellige fejl i #9, der tilsyneladende ophæver hinanden, så du når frem til det korrekte resultat:

(x+2)=3x-12

x+2=3x-12

x=3x-14

14=3x-x

14/2=2x/2


Svar #11
02. september 2012 af ceciliedrejer (Slettet)

okay, forstår nu! mange tak :D


Skriv et svar til: løs ligningen x+2/x-4=3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.