Kemi

Mængdeberegning - vol%

02. september 2012 af evaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har en opløsning af H2Oi vand med et samlet rumfang på 20ml, og får at vide at volumen % af H2O2 er 20%, hvordan kan man så komme frem til stofmængden af H2O2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af dnadan (Slettet)

V(20%)=20mL 

VH2O2 / VH2O = 20 %

20% af 20mL svarer til volumen af hydrogenperoxid ( x mL)

Herefter kender du densiteten af ren hydrogenperoxid (wiki: 1.450g/mL)

Dvs. gå fra V → m →n

1. pil brug densiteten m=d*V

2. Pil brug m/M = n 

 


Skriv et svar til: Mængdeberegning - vol%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.