Matematik

korrektur af udregning

03. september 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg sidder med opgave C (i vedhæftede), hvortil jeg har valgt at dividere de to sammenhænge, og udlede den procentuelle stigning. Kan I fortælle mig, om metoden anvendt, er korrekt?

Udregningen er som følgende:

 

V2 / V1 = b · L2a / b · L1a  →  V2 / V1 = L2a / L1a  → V2 / V1 = (L2 / L1 )a  → (V2 – V1) / V1 = (L2 / L1)a – 1 → (V2 – V1) / V1  = (1 + p)a – 1 

(1 + 25)a – 1 = den procentuelle stigning


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af mathon

 

                        V2/V1 = (L2/L1)a

                        (V2 - V1)/V1 = ((L2/L1)a - 1)

                        ΔV/V = ((L2/L1)a - 1)


                        (ΔV/V)·100% = ((L2/L1)a - 1)·100%

                        (ΔV/V)·100% = (1,25a - 1)·100%

                       


Svar #2
03. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#1

Den skulle selvfølgelig hedde (1 + 0,25)a - 1, og ydermere kan jeg se, at der mangler nogle parenteser. Men er udregningen ellers korrekt? Er der fejl i #1? For umiddelbart ikke kan jeg ikke tilknytte det du har angivet i #2 til fejl i udledningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af mathon

     (1,25a - 1)    er en decimalbrøk

     (1,25a - 1)·100%   er procenten


Skriv et svar til: korrektur af udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.