Matematik

Angiv løsningerne til ligningerne

03. september 2012 af MatildeB94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

5x-3 = 6x+18

 

Hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af peter lind

Flyt de 6x over på venstre side og de -3 over på højre side


Svar #2
03. september 2012 af MatildeB94 (Slettet)

Det giver ingen mening?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2012 af Tyrael (Slettet)

#0

Når man løser en ligning, gældet det generelt, at man skal isolere de(n) ubekendte.
Man må (stort set!) gøre med en ligning, som man lyster, blot man gør det på begge sider af lighedstegnet. 
I #1 har Peter Lind været så venlig at hjælpe dig godt på vej.


Svar #4
03. september 2012 af MatildeB94 (Slettet)

ja .. så kan man jo heller ikke bare rykke rundt uden at gøre det på begge sider? (-3 til x6) det passer jo ikke umiddelbart som jeg ser det


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. september 2012 af mathon

du har måske været vant til følgende udtryksform

                   5x-3 = 6x+18                       subtraher 5x på begge sider

                   5x-3-5x = 6x+18 -5x

                   -3 = x+18                             subtraher 18 på begge sider

                   -3-18 = x+18-18

                   -21 = x

medens den trænede matematiker
gør som i #1

                   5x-3 = 6x+18

                   -x = 21

                    x = -21

 

så det giver rigtig god mening!!!


Svar #6
03. september 2012 af MatildeB94 (Slettet)

TAK (:


Skriv et svar til: Angiv løsningerne til ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.