Matematik
Hjælp!! Find A!
24. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
1/2 > -1/3 a
også skrevet sådan her
1
- >
2
-1
- a
3
Hvordan løser jeg den?
også skrevet sådan her
1
- >
2
-1
- a
3
Hvordan løser jeg den?
Svar #1
24. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Du læser den basre som en almindelig ligning - det kan du vel.
Du skal bare huske at når man dividerer med noget negativt skal ulighedstegnet ændres.
Jeg får
1/2 < -1/3 a <-->
1/2 / (-1/3) > a
a = -1,5
Du skal bare huske at når man dividerer med noget negativt skal ulighedstegnet ændres.
Jeg får
1/2 < -1/3 a <-->
1/2 / (-1/3) > a
a = -1,5
Svar #2
24. september 2003 af krelle (Slettet)
Du isolerer jo bare a.
1/2>-1/3a <->
-3/2
Du flytter bare -1/3 over på den anden side, og husker at vende tegnet!
1/2>-1/3a <->
-3/2
Du flytter bare -1/3 over på den anden side, og husker at vende tegnet!
Svar #3
24. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Ups
Der skal s'føldelig også være et ulighedstegn til sidst i stedet for =
Der skal s'føldelig også være et ulighedstegn til sidst i stedet for =
Skriv et svar til: Hjælp!! Find A!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
