Matematik

vinkel mellem parallellogrammets diagonaler

04. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har løst første del af opgaven som går ud på at vise at der er tale om et parallellogram, vektor AB,BC,CD og DA når punkterne er A(-2,2) B(-1,-2), C(4,1) 

og fundet længden af disse vektorerne- Jeg har skrevet at punkterne udspænder et parallellogram fordi der er 2x2 lige lange sider

 

Jeg skal nu finde den spidse vinkelen mellom parallellogrammets diagonaler- jeg ved at jeg kan bruge tværvektorerne AC og BD til dette og har fundet dem til AC=6 over -1 og BD=4 over7

Men jeg kommer ikke videre herfra- hvordan kan jeg finde vinkelen ud i fra de tværvektorerne? Har nogen en ide om hvordan man skal gøre?

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af mathon

tegn det

             til bestemmelse af den spidse diagonalvinkel

 

     haves da diagonalerne i et parallellogram halverer hinanden

     længderne i trekant SAB     hvor S er diagonalernes skæringspunkt

     |AB| = √(17)  og  |AO| = |BO| = (√(34)/2)

     hvorfor vinkel AOB med cos-relationen
          beregnes af

               cos(AOB) = (2·(√(34)/2)2-17) / (2·(√(34)/2)2) = (172 - 17) / 172 = 1 - (1/17) = (16/17)

     til

               AOB = cos-1(16/17) = 19,75º


                   

             


               


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af mathon

rettelse

haves da diagonalerne i et parallellogram halverer hinanden

     længderne i trekant SAB     hvor S er diagonalernes skæringspunkt

     |AB| = √(17)  og  |AO| = √(74)/2   og  |BO| = √(34)/2

     hvorfor vinkel AOB med cos-relationen
          beregnes af

               cos(AOB) = ((74/4) + (34/4) -17) / (2·(√(74)/2)·(√(34)/2)) = 10/√(629)

     til

               AOB = cos-1(10/√(629)) = 66,5º

 


Skriv et svar til: vinkel mellem parallellogrammets diagonaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.