Matematik

Ligninger

04. september 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heij.

Jeg har en skriftlig aflevering for til på torsdag, men der er to opgaver som jeg ikke kan finde ud af.

jeg skal løse disse to ligninger

A) 3x+1  -  5x-3  = -1                     Mit bud: ?                     

       5           4

 

B) 2x-3+4x = 12x -10                    Mit bud:  1,16

 

C) 7x -3 + 2x = 14x -14                 Mit bud: 2,2

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af flod-tusse (Slettet)

find en fællesnlvner for brøkerne (=20, da både 4 og 5 går op i 20)

(3*4)x+1*4  - (5*5)x-3*5 = -1

5*4                     4*5

 

12x+4 - 25x-15 =-1

20              20

 

-13x-11 = -1

20

-13x-11=-1*-20

-13x-11=20

-13x=20+11

x=31/13

x=2,38

 

B) 2x-3+4x = 12x -10                   

6x-3=12x-10
-3+10=12x-6x
7=6x

7/6=x

1,1667 =x Rigtigt!

1,17=x når man afrunder

 

C) 7x -3 + 2x = 14x -14                

9x-3=14x-14
-3+14=14x-9x
11=5x

11/5=x

2,2=x  Rigtigt!

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.