Matematik

MATEMATISK BEVIS - STATISTIK

05. september 2012 af denseje123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer derude!!

 

Jeg sidder med en eksamensopgave jeg har brug for hjælp til..

Se vedhæftet dokument. :(((

 

Mvh 

 

Den forvirrede pige :(

Vedhæftet fil: Matematisk bevis.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af peter lind

Brug et andet format end det forfærdelige docx format. jeg kan ikke læse store dele af det.  Gode formater er doc og pdf


Svar #2
05. september 2012 af denseje123 (Slettet)

Her har du en pdf udgave.. Det er opgave 2..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af peter lind

Der mangler stadig noget.

Jeg går ud fra at det er noget om funktionen øverst side 2 det drejer sig om. Beregningerne kan du se på http://mathworld.wolfram.com/LeastSquaresFitting.html med lidt andre betegnelser.  Jeg kan se at løsningen er angivet for A. Hvis den også er angivet for C kan du sætte løsningerne ind i ligningssystemet og dermed bevise det ønskede.


Svar #4
06. september 2012 af denseje123 (Slettet)

Hvad mangler der?

Den side er på engelsk og jeg forstår det desværre ikke :S

Vil du ikke nok hjælpe please please pleaseeeeeeeeeeeeeeee :(((


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2012 af peter lind

Jeg kan bare se at det ender lidt underligt. Der er for eks. 2 parametre i formlen, men der omtales kun A i det følgende:

Du skal differentiere funktionen med hensyn til A og C og sætte det lig 0. Det er gjort i henvisningen, hvor du kan se det. Disse formler er ikke afhængig af sprog så det må du kunne læse. Hvis du har løsningerne i for vejen kan du nøjes med at kontrollere at de er løsninger.

Af din anden tråd fremgår det at at du også vil have hjælp til det første spørgsmål. Jeg bruger understregning i stedet for overstregning.

yi = A(xi)+B = A(xi) - A(x) + A(x) +B =

Der er en fortegnsfejl i din formel.

 


Svar #6
06. september 2012 af denseje123 (Slettet)

her er det jeg har svært ved :S

Vedhæftet fil:Matematisk bevis.docx

Svar #7
06. september 2012 af denseje123 (Slettet)

nu har jeg forstået det med differentiering med hensyn til a og c osv. jeg kan bare ikke løse det første 

 

  Matematisk bevis

Vis først at linjen
y_i=A(x_i )+B=A(x_i-x ¯ )+C
Hvor
C=B-A(x ¯ )


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2012 af peter lind

#6 Jeg kan stadig ikke læse det format. Brug doc eller pdf

#7 Det er det jeg giver svar på nederst i#5


Svar #9
06. september 2012 af denseje123 (Slettet)

Den gider simpelthen ikke at blive en doc fil.. men lige meget. Det opgaven går ud på er at vise følgende:

 

 

Vis først at linjen

y_i=A(x_i )+B=A(x_i-x ¯ )+C

Hvor

C=B-A(x ¯ )

 

x- er så x med en hat over, altså gennemsnittet.

 

Jeg forstår ikke hvordan du har vist det i #5 ?

Vedhæftet fil:Matematisk bevis (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2012 af peter lind

De 2 første led giver det første led i den resultatet, de 2 sidste led giver C NB der er staig en fortegnsfejl i din formel


Svar #11
06. september 2012 af denseje123 (Slettet)

Det er den formel jeg har fået tildelt af min lærer, så der burde ikke være nogen fejl..

Jeg forstår stadig ikke rigtig, sorry :/

Vil du ikke forklare mig det punkt for punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2012 af peter lind

yi = A(xi)+B = A(xi) - A(x) + A(x) +B =  (A(xi) - A(x)) + (A(x) +B) = A(xi-x) + A(x)+B


Svar #13
06. september 2012 af denseje123 (Slettet)

nååår skal man bare sætte det som C er lig med i C's plads i den første formel ting??

Men det er vel for simpelt. Det skal jo vises på en eller anden måde. er det ik noget bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2012 af peter lind

jo det er et bevis og du har ret i at det er simpelt. Det var faktisk derfor jeg ikke tog det med i min første besvarelse


Svar #15
06. september 2012 af denseje123 (Slettet)

det var da mærkeligt.. men du skal ha TUSIIND tak for din hjælp.. det var for simpelt til at kunne være sandt. Det må være derfor jeg aldrig rigtig forstod det :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#15

Hehe! ;)


Skriv et svar til: MATEMATISK BEVIS - STATISTIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.