Matematik

Lige store koefficienter - Hvad gør jeg forkert?

05. september 2012 af TJJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en aflevering for til i morgen, og jeg er i gang med en opgave hvor jeg skal bruge ”lige store koefficienters metode” til at løse ligningssystemerne:

2x-3y=5

3x+5y=-2

 

3(2x-3y)=5

2(3x+5y)=-2

 

(6x-9y)=5

(6x+10y)=-2

 

(6x-9y)-(6x+10y) = 5-(-2)

6x-9y-6x-10y = 7

-19 = 7

y = 0,368 ??

 

Kan godt se det ikke er rigtigt, men hvorhenne er det jeg laver fejlen? Jeg har et par mere af disse, men jeg kan bare ikke få dem rigtige.

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig videre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når du ganger med 3 på venstre side i den f8rste ligning, skal du også gange med 3 på højre side. Tilsvarende fremgangsmåde for den anden ligning.


Svar #2
05. september 2012 af TJJ (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Lige store koefficienter - Hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.