Matematik

Komplekse talplan

05. september 2012 af puttehil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan forklarer mig opgave 2 og 3, har lavet nr.1.

Givet tallet z = 4 + i .
1. Indtegn de fire tal z , iz , i2z og i3z i den komplekse talplan.
2. Hvad sker der geometrisk når et tal bliver ganget med i ?
3. Og divideret med i ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af peter lind

Brug at i = eiπ/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af thenyouretoastmate (Slettet)

ved 2: punktet drejes 90 grader i positiv omløbsretning om origo. Er ikke sikker på hvad der sker når man dividerer :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af peter lind

r*e/eiπ/2 =  r*e*e-iπ/2 =


Skriv et svar til: Komplekse talplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.