Matematik

udregn udtrykkene

05. september 2012 af farh0093 (Slettet) - Niveau: B-niveau

det ville være super, hvis i kunne hjælpe mig med at udregne udtrykkene:D 

  1/4(4/5 x+8/3)

2/5(2 1/2 x-3y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang hvert led i parentesen med faktoren udenfor.


Svar #2
05. september 2012 af farh0093 (Slettet)

skal jeg så hæve parentserne ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den første skal tallet (1/4) ganges med hvert led inde i parentesen. Ja, man hæver her plusparentesen ved at gange hvert led inde i parentesen med (1/4).


Svar #4
05. september 2012 af farh0093 (Slettet)

1/4*1/5x + 1/4 * 8/3 = 4/20 + 8/12= forkort brøken = 1/5x  + 2/3 

er svaret så det ?? den næste er lidt svær !


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er noget i den retning, hvis du ellers skriver det rigtigt og ikke udelader x-er og 4-taller her og der.

I den næste benytter man, at 2 1/2 = 5/2 .


Svar #6
10. september 2012 af farh0093 (Slettet)

Tusind tak  har fundet ud af det nu. :)


Skriv et svar til: udregn udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.