Matematik

hvordan divideres med x^​2

06. september 2012 af Sælvfisken (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

 

jeg har følgende ligning:

80/x^2 = 26

Hvis jeg taster formlen ind på lommeregneren, kan jeg godt nå frem til resultatet, men hvis jeg forsøger selv at udregne den, får jeg et forkert resultat.

Jeg forsøger at skrive 80/26 = 3,077(afrundet).

det er så her jeg går i stå, for hvordan dividerer jeg 3,077 med ^2???

 

hjælp ønskes, tak.

 

Mvh. Sølvfisken


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af DelFerro (Slettet)

Når du skal løse ligningen, 80/x2 = 26, skal du først isolere x2.

x2 = 80/26 = 40/13

Derefter x = ±√(40/13)


Skriv et svar til: hvordan divideres med x^​2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.